Lanceringsborrel Roma Aeterna 11.II - Roma via Napoli

Vrijdagavond 15 december 2023 in het Pianolamuseum

Graag nodigen wij u bij dezen uit voor de eerstvolgende lanceringsborrel van Roma Aeterna! We zullen deze avond het tweede nummer van onze elfde jaargang presenteren: Roma Aeterna 11.II - Roma via Napoli.

Waar elke zichzelf respecterende stad wel op een moment in zijn bestaan op Rome heeft willen lijken, lijkt Napels toch altijd bewust wars te zijn van die vergelijking. In de oudheid de grote Griekse stad van Italië, daarna een van de beide Siciliën, il Regno tussen de stadsstaten van het vroegmoderne Italië, de stad van Maradonna, niet van Totti: altijd vindt de stad aan de mooiste baai ter wereld een manier om zich te onttrekken aan de rest. Dus al duiken van Ravenna tot Moskou, van Amsterdam tot Istanboel, overal tweede, derde en vierde Romes op, Napels blijft gewoon Napels. Toch? In ons nieuwste nummer onderzoeken we de verhoudingen.

Wij nodigen u van harte uit voor de lanceringsborrel van Roma Aeterna 11.II - Roma via Napoli. Op vrijdagavond 15 december ontvangen wij u graag vanaf 19:30 uur in het Pianolamuseum (Westerstraat 106 te Amsterdam).

Zoals u van ons gewend bent ontvangt u het eerste drankje van ons. Schrijft u deze datum alvast in uw agenda? Het programma van de avond vindt u hieronder.

Wij zien uit naar een prachtige avond waarop redacteurs, auteurs en mede-Romeliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten om samen het glas te heffen op de Eeuwige Stad én Napels. Ook zijn natuurlijk het nieuwe nummer én oude nummers tijdens deze avond te koop.

Wij verheugen ons erop u te mogen verwelkomen.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Programma

Vanaf 19:30 uur: Inloop

20:00 uur: Start programma

U zult deze avond auteur Sven van Houdt horen over zijn artikel over de Italiaanse filmregisseur Paolo Sorrentino, die zowel aan Rome als aan Napels een film wijdde: respectievelijk La Grande Bellezza (2013) en È stata la mano di Dio (2021). Van Houdt vergeleek de films en geeft ons tijdens de lancering alvast een voorproefje, mét beeld natuurlijk!

Verder zal het programma bestaan uit het ten gehore brengen van verschillende soorten musica napoletana; we bevinden ons immers op een zeer muzikaal geïnspireerde plek!

Tot slot zullen er -naast het nieuwe nummer- twee zeer exclusieve items verkocht worden op de lanceringsborrel, dus zorg dat u erbij bent!


Ca. 21:30 uur: Borrel