Over ons

De Stichting Roma Aeterna wordt bestuurd door voorzitter Joep Beijst, penningmeester Raphael Hunsucker en secretaris Marcella Mul. De Stichting Roma Aeterna heeft verschillende activiteiten en maakt o.a. het tijdschrift Roma Aeterna. 

Het tijdschrift Roma Aeterna verschijnt twee keer per jaar in samenwerking met de ambassadeurs van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR). 

Hoofdredactie: Joep Beijst, Raphael Hunsucker en Anna Sparreboom

Redactie: Marlies Cremer, Willemijn van Dijk, Maurits Lesmeister, Tycho Maas, Eva Mol, Camilla Nieman, Evelien Roels, Anna Sparreboom, Marleen Termeer en Vera Tolstoj.

Creatief directeur en vormgeving: Joep Beijst

Beeldredactie: Menno Balm, Ellen Hooghoudt en Warja Tolstoj

Secretaris en zakelijk directeur a.i.: Marcella Mul

Roma Aeterna verschijnt in samenwerking met:

Odoo - Sample 1 for three columns
Odoo - Sample 2 for three columns

Menno Balm (1982) is tekenaar, schilder, graficus en kunsthistoricus. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming, de Vrije Universiteit en de Klassieke Academie. Hij geeft les in tekenen op het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam en is oprichter van 'De Mheerse School' voor figuratief tekenen en schilderen. 

Joep Beijst  (1984) studeerde geschiedenis in Nijmegen en is nu docent aan het Barlaeus gymnasium in Amsterdam.

Willemijn van Dijk (1984) studeerde Oudheidkunde aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Lecce (Zuid-Italië) en is schrijfster.

Ellen Hooghoudt (1984) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden, met een minor aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is ze werkzaam in de kunsthandel en maakt ze illustraties en fotografisch werk in opdracht.

Raphael Hunsucker (1986) studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam en doet als promovendus in de Oude Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek naar de antieke omgang met de stichting van Rome.

Maurits Lesmeister (1991) studeerde Klassieke Talen (BA) en Letterkunde (RMA) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is momenteel werkzaam als docent Klassieke Talen aan het Stedelijk Gymnasium van Amersfoort.
 

Tycho Maas (1988) studeerde Oudheidkunde en Nederlandse letterkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en was docent Klassieke talen in het voortgezet onderwijs. Momenteel is hij promovendus in de letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika).

Marcella Mul (1989) studeerde Italiaanse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en de Università per Stranieri in Perugia. Momenteel is zij werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam als communicatiemedewerker. 

Evelien Roels (1989) studeerde na haar bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en University Durham (Engeland) Alte Geschichte aan de Universität Heidelberg (Duitsland), waar ze sinds oktober 2015 promotieonderzoek doet naar Griekse inscriptie-dossiers op monumentale tekstmonumenten in Kleinazië  in de hellenistische tijd en de romeinse keizertijd.

Anna Sparreboom  (1985) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en Oudheidstudies aan de Vrije Universiteit Amsterdam en La Sapienza in Rome. Zij promoveerde in 2016 op een onderzoek naar jachtspektakels in Romeins Noord Afrika en was daarnaast docent Oude Geschiedenis aan de UvA. Nu werkt zij als projectleider bij QANU in Utrecht.

Marleen Termeer  (1983) studeerde Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in de Oude Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een korte periode als docent Archeologie aan de UvA is zij nu postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Leiden.