Romeinse recepten
In Roma Aeterna 7.I vindt u het volledige recept voor speltfocaccia van Agostino Riccobelli op pagina 63. Hieronder vindt u de bijbehorende foto's.
Foto's: Agostino Riccobelli
Stap 1
Laat het deeg rijzen.
Stap 2
Druk met beleid het deeg in een rechthoekige vorm.
Stap 3
Vouw een derde van de lengte van het deeg over de rest heen.
Stap 4
Doe dit nogmaals met het andere derde van de lengte.
Stap 5
Vouw nogmaals een derde van het deeg over de rest zodat er een zeshoekige vorm van een blok ontstaat.
Stap 6
Vouw nogmaals een derde van het deeg over de rest zodat er een zeshoekige vorm van een blok ontstaat.
Stap 7
Kneed het deeg in een ronde vorm.
Stap 8
Kneed het deeg in een ronde vorm.
Stap 9
Neem een bakplaat met bakpapier, bestuif de bakplaat met wat bloem en leg het deeg erop. Maak het deeg wat vlakker met de hand of een deegroller.
Stap 10
Maak een insnede in de focaccia.
Stap 11
Maak een insnede in de focaccia.
Stap 12
Dek het deeg nogmaals af met een glazen kom en laat het deeg rijzen tot het twee keer zijn grootte heeft bereikt.